Veelgestelde vragen

Kan een osteopaat iets voor uw klachten betekenen?
Een osteopaat is geschoold om een groot aantal klachten te behandelen. Hij verwijst u eventueel door voor nader medisch onderzoek. Kijk tevens bij indicaties voor een overzicht van klachten waarmee u bij een osteopaat terecht kunt.

Is osteopathie een erkende vorm van gezondheidszorg?
Jazeker, een erkende osteopaat heeft DO-mro achter zijn naam staan en is lid van het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie). De vergoeding die een verzekering eventueel biedt, geldt alleen voor erkende osteopaten.

Is osteopathie een beschermd beroep?
Osteopathie is een beschermd beroep, maar iedereen mag zich osteopaat noemen. Echter, wanneer een osteopaat een fout begaat, dan zal alleen diegene die echt osteopathie gestudeerd heeft en met goed resultaat afgerond heeft, juridisch beschermd zijn. Voor een patiënt is het dus verstandig om te zoeken naar een osteopaat D.O.-mro., want deze zijn aangesloten bij het register en daarvan weet je dus zeker dat ze erkend osteopaat zijn. Het register kun je navragen bij het NRO.

Is osteopathie te combineren met andere therapieën?
Osteopathie is prima te combineren met andere therapieën. Er wordt echter toch gevraagd om in het begin bij één therapie te houden om het therapeutisch effect duidelijk te maken.

Hoe vaak moet ik behandeld worden?
De periode tussen de behandelingen kan variëren van 1 week tot 2 maanden. Deze tijd heeft het lichaam nodig om tot een nieuw evenwicht te komen. Meerdere behandelingen zijn soms nodig om een optimaal evenwicht te bereiken. Na de behandeling moet het lichaam de tijd en de kans hebben om zijn zelfgenezend vermogen ten volle te ontplooien om het probleem zelf op te lossen (zelfgenezing).

Kunnen baby’s en kinderen ook behandeld worden door een osteopaat?
Baby’s en kinderen kunnen door een osteopaat behandeld worden. Heel veel problemen ontstaan t.g.v. de bevalling door bijvoorbeeld te krachtige weeën, een moeilijke indaling, een vacuümbevalling, tangverlossing etc. Omdat osteopathie voor kinderen een heel zachte therapie is, kan een baby al kort na de geboorte onderzocht en behandeld worden. Hierdoor kunnen problemen voor de verdere ontwikkeling van het kind voorkomen worden.

Moet ik eerst een verwijzing van de huisarts of specialis hebben?
Een verwijzing is niet direct nodig. Ook voor de vergoeding van de ziektekostenverzekeraar is het meestal niet noodzakelijk om een verwijskaart van de huisarts te hebben.

Waar kan ik meer informatie vinden over de beroepsvereniging en het register van de nederlandse osteopaten?
www.osteopathie.nl
www.osteopathie-nro.nl

 

Zelf een vraag stellen

Heeft u zelf een vraag die er niet bij staat, stel hem gerust. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uw naam *

Uw telefoonnummer *

Uw e-mailadres *

Spam beveiliging:

captcha

Uw bericht

Fijne praktijk, ruimtelijk en licht... Zeer verzorgd!
Dhr. Bijlen

Contact

Osteopathiecentrum Zoetermeer
Blauw-roodlaan 92
2718 SJ Zoetermeer

079-3620934 info@osteopathiecentrumzoetermeer.nl

» Routeplanner
» Afspraak maken